dilluns, 4 de febrer del 2013

Catalunya per equips 3º,L'obertura desencadenada

Esplugues  7- Congrés "B" 3


Diumenge al mati,prop dels terrenys del estudis cinematogràfics Balcazar,coneguts com Esplugues City......



No no son els jugadors del Congrés,cami del centre cultural L'Avenç,ni un grup d'aficionats,frisant de veure una retransmisió de Divisió d'Honor dissabte  a la tarda.
Son actors als estudis esmentats,al any 1965.




Avui en dia com veieu el asfalt inunda la pols i els taulons.






Temps passat que no tornarà.........




Tot aixó ve a que quan l'Andreu em trucar el divendres a la nit,per convocar-me, i el taulell amb que jugaba.
Jo estaba revisant, un vell spaghetti western, Django, de Sergio Corbucci,amb Franco Nero i el gran José Bòdalo,sòc coleccionista de westerns, i films "noirs",els euro westerns, no m'atrauen gaire però un cientific, ha de superar els seus prejudicis.
Mal presagi, en Django, entrant al poble arrossegant un taüt..............
No em va costar gens enllaçar, Esplugues amb l'euro western, potser no sabieu que abans del famós poblat de Tabernas, (Almeria), existia a la sortida de Barcelona per la diagonal, desde 1964 un decorat del oeste,construit amb un diseny sinuós, i tenin en compte, els angles de la trajectoria solar, per evitar la visual dels edificis moderns de l'entrada de la Diagonal,i els contra-llums.
Bé molt a prop d'aqui hi ha el centre cultural,l'Avenç,local de l'Esplugues, no de l'escola d'escacs esplugues,sembla ser que a la plaça Tirant lo Blanc 3,i no Angel Guimera 27,on erem.
La discusió,que si juguem aquí o allà ens va ocupar l'esmorzar, ara sort que erem al local on jugàvem, que si no...
Començavem el matx, amb l'ausència destacada del nostre delegat emérit, l'Hector Hernandez,al que el seleccionador del Congrés, l'Andreu, veien el seu gran estat de forma, l'alineaba amb l'equip A,i  vaig dedüir,que sense moltes consideracions tècniques, per la conversa al respecte entre el Josep Sadurní,i el "presi",el Josep l'hi deia que potser hagués jugat de gust al "A",i jo també ho creia, perqué mentres l'Hector,
treia el punt senser,contra un rival al seu nivell,en Josep suaba de valent al nostre primer tauler,contra un 2275,je,je.
El nostre equip però registraba més novetats,cambiant un arbitre per un altre, en Jordan, absent, per en Montes,i el retorn d'en Lucas, a les nostres files.
l'evolució de les partides, malgrat que de nou el rating, era ampliament favorable als rivals,era disputada.
En Sadurni que està fent un tancat per MC, segons ell en l'obertura,perdut,jo modestament crec que no,
un atac Trompowski,no molt agressiu, i el nostre company, reeixir a l'obertura, al mitg-joc i al final. merescudes taules.Molt bé Josep,molt bé, el nostre Wyatt Earp, el pacificador dels primers taulers...
I per la cua el nostre "promocionat" a la força J.R.Batuecas, lluitant una Pirc académica per ambdues parts,
una línea secundària, però molt académica i taules,bé Jordi,bé.
En Bañon i jo mateix,mostrarem la part més feble del nostre estil de joc,i encara que l'obertura no ens desequilibra, els plans erràtics, si, 3-1.
A la resta hi havia intensos combats cos a cos,al segon l'Andreu,¿oh sorpresa¡ inmmers en un garbuix tàctic,i quan es disposava a aplicar el seu tractament, del "rellotge tou", per rematar el final,el seu rival es va adonar que al seu rellotge li quedaven 0,47, en Andreu pensant que eren minuts, li deia que pensava que el apurat de temps, era el altre amb 8,30,però això si que eren minuts¡¡¡¡¡.
LLuita aferrissada amb el DGT 2000, algúns comentant, qui collons ha homologat aquest troç de ferralla,no hi va haver més remei, que en Montes,el nostre arbitre internacional, salvés la situació,si més no la del rellotge,perque l'andreu es va veure condemnat, a submergir-se una altra vegada al garbuix tàctic.
Mentrestant, en Xavi Gonzalez, en Sorribas i el nostre retrobat J.Antoni Lucas,lluitaven aferrissadament,per equilibrar el matx.
En Xavier després  de soportar una tortura escocesa,que a mi em sembla més forta que la Espanyola,per part d'en Melchor,arribar a un final, i malhauradament,  va perdre tota opció de taules.
El rival d'en Lucas en posició complicada, perd una peça i la partida,i el Sorribas, en un fort atac,guanya una peça,i malgrat no col.locar massa bé les peces de cara al final,s'acabar imposant.
En Montes després de la batalla del rellotge,s'enfonsar a la seva partida ,resum 6-3, i l'Andreu a Little Big Horn, fins la total inmolació, Axg6+ i mort el corneta, War is over.7-3
La setmana vinent un clàssic de Preferent, el Castelldefels,però aquesta vegada res de corredor mediterrani.
Al intercanviador de la Sagrera, les coses potser aniran diferents.
Com deien els cheyennes abans de la batalla,"Després de tot, avui es un bon dia per morir"





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada