dimarts, 18 de gener del 2011

Copa Catalana d'Escacs 2011,territorial Barcelona

No li digueu a la meva mare que soc "blogger",digueu-li que treballo a una casa de barrets.
Per a començar, una crònica d'escacs;la prova disputada ahir a les cotxeres de Sants,la copa catalana,territorial de Barcelona.
La prèvia,no es que no m'interessi,és que no hi era,vaig agafar malament el horari,primera partida,derrota merescuda.per semi-incompareixença,la meitat del temps absent i l'altra meitat,badant.
El equip Congrés C-1,hi havien dos C,i evindenment un A i un B ,en Moranta,ell completament absent.0,en Climent,bon treball posicional,pero s'avorria,intent de resolució a l'estil Tal- Shirov,rosco.En Gomez en la seva lnea d'el peix al cove,1/2,total 1/2.
Segona ronda:
Climent,superant el seu fi estil posicional,aproximant-se al virtuosisme de Petrosian,o Karpov,però cito textualment "jo vull jugar com Shirov",bueno pues ja tens la O.Jo una mica millor que la anterior ronda,es a dir,present i no badant,
Peró en la fase decisiva de la partida,peça penjant i a remontar,peró els meus coneixements de finals no permeten remontar tres peons,0.Moranta,present però badant,0,En Gomez,millor, dos peixos al cove 1.punts del equip 1.
Tercera ronda
Ja instalats a la "zona fosca",fons de la sala,tercer rival,que ja no se si era el Barcelona o quin,la lletra per descomptat que no la sé,primera victoria en partida anodina,mentre Gomez perdia un peix,i Moranta dimitia,al comprovar que tots els rivals volien guanyar, mentrestant el rival d'en Climent,no va tenir la paciència,d'esperar els exercicis de táctica,de uns dels nostres millors jugadors posicionals i va abandonar.2 punts d'equip.
4º ronda.En Moranta es substituit per en J.J. Fernandez.contra el LLinars B2
Victòria meva al segon tauler,amb facilitat graciès als meus amplis coneixements teórics.En Gomez,al seu rival només li havia deixat viu el rei,tenia Dama torre dos alfils un  cavall, i ja sabeu que jo als peons no els considero avantatge material,pues aixó, varis peons.
En Climent en la recerca  de la seva identitat escaquistica,renunciava als seus exercicis de táctica,i també al seu brillant joc posicional,sense trobar una tercera vía al Olimpo escaquistic, total rosco.2 punts de equip.
Cinquena ronda.3 minuts abans de començar,en Gomez es reclutat per jugar amb el B,nosaltres reclutem al Sr Vacant, i començo la meva propia lliçó de tactica,contra el Ideal Clavé B.
El sr Vacant al primer taulell,en J.J al segon,contra Gea,i el primer tauler,"soc Petrosian,peró vull ser Tahl" ,Climent i el segon tauler "Soc Tahl,peró vull ser Spassky" Codina,es desplacen al tercer i cuart,contra Oscar Font i Molina.
De moment tot va bé, Petrosian controla a Osacr Font, yTahl a plaer amb Molina,peró....
Amb un "simple twist of fate" que deia Bob Dylan,Petrosian vol ser Thal,y fa una entrega especulativa en gran estil..........de ......Codina.total de un 2-2 a un 3-1.
Hora de dinar,el "presi",l'Andreu,torna a modificar les alineacions.
Retirem l'equip C-2,i gestionarem les incorporacions de la tarda,al tornar a la sala de joc.
Qan tornem,les incorporacions,son l'incorporació,l'Andres Herrerias,i l'aparellament,!C-1 contra C-2!, 4-0 i tornem-hi.
Setena ronda
La Colmena A-2,en Climent ha passat a reforçar el B,i en Javi Gonzalez Muelas,M.A.Gonzalez Muelas,J.J. Fernandez i Andreu Herrerias em reforçen a mi,que soc l'ultim mohicá del C-1,precisament contra l'equip més fort de la tarda,i victoria per 3-1,impresionant.
Com a nota curiosa de la gestió d'equips del "presi",comentarë,que en Climent ,hi va donar una sorpresa al Oscar Font del Ideal Clavé B,desagradable,perqué al repetir rival,amb l'equip B,el nostre benvolgut company,li va aplicar el seu millor estil de jugador "universal",es a dir Spassky,Bronstein,Kortchnoi,Keres,etc,no oblidem que el seu rival te un rating de més de 2100 punts,i el va dominar amb relativa facilitat.Company,no tens sostre¡,que no vol dir que dorms al carrer......
Bé,l,euforia va durar poc,vuitena ronda,San Marti B,en Vivancos i companyia es donen una lliço de lo que no vol ser en Climent,4-0.
LLavors el capitá del Titanic,després de fer-lo arribar a port,abandona la nau per jugar amb el B,l'ultima ronda aconsseguin la sisena victoria del dia,3-1 al Pallejá,y en Climent ja havia tornar al seu estil,guanyador,
En resum m'ho vaig passar bastant bé i vaig trobar els companys i a mi mateix en bona forma,que duri¡¡¡¡¡

2 comentaris:

  1. Por casualidad acabo de ver este post y veo algo que creo que es erróneo, yo no jugué ni con Codina ni con Climent...

    Sólo jugué con Jordan, al que gané y me tocó uno de vuestros vacantes.

    Lo sé porque tengo apuntado con quién jugué y el elo de cada uno. Aparte de que sólo perdí con Orestes en la primero y con Lopez Forn en la tercera, el resto victorias

    Además de que el orden que indicas es erróneo, yo fui siempre el primero tablero en todas las rondas y luego estaban Gea, Oscar Font, Molina y Andrés Navarro por este orden, por lo que no puede ser que Gea sea el segundo, yo el tercero y Molina el cuarto.

    Juan J. Trigás

    ResponElimina
  2. He de rectificar l'informació,relacionada amb el company Trigás de l'Ideal Clavé,segurament he comés un error,malgrat que l'alineació del Ideal clavé,en l'encontre amb el Congrés B, jo diria que reflectia el que vaig publicar,evidentment,el Sr Trigás té millor informació que jo,i el que va disputar el mini-matx amb Climent,ha de ser l'Oscar Font,i queda rectificat,´perqué l'esperit de l'informació era el de reflectir la anècdota,més per que fa al company Jordi Climent que no pas als equips rivals,que prou tenen en guanyar-nos gairebé sempre,com diu Benet XVI,.
    Buona Paaasquaaa¡

    ResponElimina